skip to Main Content

Mireille Kaptein Zakenvrouw van het Jaar 2019

Prix Veuve Clicquot naar Algemeen Directeur zuivelbedrijf Kaptein uit Heiloo

Mireille Kaptein, Algemeen Directeur van Kaptein, de flexibele verpakker van kaas en boter en producent van smeltkaas en poederkaas, is uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2019.

In het Amstel Hotel in Amsterdam kreeg Kaptein, die ruim tien jaar leiding geeft aan het familiebedrijf met vestigingen in Heiloo, Oosthuizen en in het Belgische Bilzen, de prestigieuze Prix Veuve Clicquot, Business Woman of the Year Award, uitgereikt door minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat).

Mireille Kaptein, de 38e Zakenvrouw op rij in Nederland, toonde zich zeer vereerd met de prijs, die voor haar als een verrassing kwam. ,,Ik zie de prijs als aanmoediging voor alle ondernemende vrouwen van Nederland. Mijn advies aan hen allen: laat je niet weerhouden door een plafond, of die van glas is of van beton, maar sta pal voor je ambities, je bedrijf en grijp je kans”, aldus Kaptein.

Sinds 1981 wordt in Nederland de Prix Veuve Clicquot uitgereikt aan bijzondere succesvolle zakenvrouwen, onder wie Anne-Marie Rakhorst, Elske Doets, Meiny Prins, Sylvia Tóth, Yolanda Eijgenstein, Francine Houben en vorig jaar aan Aukje Kuypers. Zij staan allen in de traditie van weduwe Nicole-Barbe Clicquot-Ponsardin, die in de 19e eeuw na de dood van haar man aan de basis stond van de bloei van het bekende champagnehuis uit Reims.

Jury

De jury van de Zakenvrouw-verkiezing staat onder leiding van voormalig minister van Economische Zaken Annemarie Jorritsma en bestaat verder uit VNO NCW-voorzitter Hans de Boer, MKB-Nederland voorman Jacco Vonhof, ABP-voorzitter Corinne Wortman-Kool en de zakenvrouw van het afgelopen jaar Aukje Kuypers.

Mireille Kaptein (46) is de derde generatie van de familie Kaptein die leiding geeft aan het snel groeiende zuivelbedrijf (opgericht in 1936). De onderneming met een omzet van ruim €90 miljoen en 180 medewerkers produceert smelt- en poederkaas en verpakt op grootschalige wijze kaas en boter.

Kaptein heeft een ijzersterke positie in Nederland met onder andere het eigen merk ‘Echte Boter’ (bekend van de botercups), Old Alkmaar en Alkmaars Roem. De zuivelproducten van Kaptein worden naar meer dan 55 landen over de hele wereld geëxporteerd.

Mireille Kaptein: ,,We hebben ambities om door te groeien, verder te innoveren en ook duurzamer te produceren en te verpakken. Niet alleen omdat de markt erom vraagt, maar ook omdat we er zelf volop in geloven dat het ook anders kan; beter, duurzamer maar wel binnen de regels die gelden op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne.”

Back To Top