skip to Main Content

2 maanden Zakenvrouw van het Jaar…tijd voor een update!

Inmiddels is het alweer 2 maanden geleden dat ik werd uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2019. Wat heb ik de afgelopen tijd veel leuke nieuwe mensen ontmoet en veel interviews gegeven. Het blijft apart om jezelf terug te zien of te lezen, maar ik begin er bijna aan te wennen… Over het algemeen krijg ik hele leuke reacties en opent deze titel ook weer deuren voor mij persoonlijk en ook zeker voor Kaptein. Zelfs vele adviezen van verschillende kanten gekregen, zoals: Geniet! Natuurlijk heel sympathiek, maar best lastig voor iemand die een vrij nuchtere inslag heeft.

Door deze prijs word ik vaak gezien als rolmodel voor vrouwen in het zakenleven. En naast mijn dagelijkse werkzaamheden binnen Kaptein is het natuurlijk ontzettend gaaf om andere vrouwen te stimuleren om ook haar kansen te pakken! Dit jaar wil ik ook aangrijpen om Kaptein meer op de kaart te zetten en op het gebied van opvolging binnen familiebedrijven wil ik meer advies gaan geven, ik heb hierin immers veel ervaring die ik wil delen!

En wat een toeval dat er deze maand een nieuw rapport uitkomt met als uitkomst dat vrouwen in leidinggevende functies echt zorgen voor betere bedrijfsresultaten. Zij zorgen ervoor dat het voor een bedrijf makkelijker is om talent aan te trekken & te behouden, en er zijn verbeteringen te zien op het vlak van creativiteit, innovatie en openheid. Tevens gaat ook de reputatie van het bedrijf er sterk op vooruit. Bedrijven met een evenwichtig samengesteld management presteren beter en kennen ook belangrijke winststijgingen. Dat stelt het rapport van de International Labour Organization (ILO). “We hadden een positieve correlatie verwacht tussen genderdiversiteit en het succes van bedrijven, maar deze resultaten zijn echt een eyeopener”, zegt ILO-directeur Deborah France Massin.

Voor mij nog meer reden om mij persoonlijk sterk te maken voor nog meer diversiteit in topposities. En nog veel belangrijker, ervoor te zorgen dat het ook in het DNA van een onderneming stroomt, want dan pas gaat het echt werken! Natuurlijk gaat alles binnen Kaptein gewoon door en blijven wij de flexibele partner die een goede plak kaas levert en graag wil meedenken over mooie zuiveloplossingen.

Voor mij persoonlijk staan er de komende tijd al veel activiteiten in de agenda: onder andere een lezing tijdens een ladieslunch, mijn eigen druivenrank dopen met champagne en een talkshow met & voor ondernemers… Mocht je meer willen terugzien of lezen, dan kun je altijd even kijken op mijn site of op mijn persoonlijke Instagram pagina. Ik zal jullie op de hoogte houden dit jaar.

Ik ben benieuwd naar de komende tijd en hoop dat ik met trots nog meer mooie ‘verbindingen’’ aan mag gaan!

Back To Top